Kategóriák

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Fizetési megoldás

Hírlevél

Termékajánló

TOP termékek

Partnereink

Termék részletekWET & STOP 3 Hordozható vizelet stop készülék - Cseppcsengő
  • WET & STOP 3 Hordozható vizelet stop készülék - Cseppcsengő

WET & STOP 3 Hordozható vizelet stop készülék - Cseppcsengő

(23 002 Ft+ÁFA) 29 213 Ft
ÉJSZAKAI ÁGYBAVIZELÉS - ENURESIS NOCTURNA
Miért pisil be a gyermek?
Csecsemőkorban a bepisilés teljesen normális dolog. Nem úgy születünk, hogy minden dolgot tudunk, hanem az élet előrehaladásával megtanuljuk például a járást, a beszédet, s ugyanúgy a vizelet tartását és ürítését. Általában 2-3 éves életkor között a legtöbb gyermek megtanulja, hogy éjjel ne vizeljen és nappal is a bilibe, WC-be ürítse vizeletét. Minden egyén, így a gyermek is különböző. Nem egy időben tanulnak meg dolgokat. Van, aki hamarabb, van, aki később. Így 3-5 éves életkor között még nagyon sok gyermek - minden negyedik, ötödik - nem képes tartani a vizeletét. Tekintettel, hogy ezen időszak alatt minden kezelés nélkül évente minden hatodik bepisilő gyermek szárazzá válik - tehát jelentősen csökken az ágyba vizelők száma - nem tekintjük betegségnek. Ezzel szemben, ha az ötéves életkort betöltötték és még heti kettőnél több a nedves éjszakájuk száma, akkor már betegségnek kell tekinteni és vizsgálni, kezelni kell.
Több formája ismert. Elsődleges a bepisilés, ha születésétől fogva alvás közben ágyba vizel a gyermek. Másodlagos, ha legalább hat hónapi száraz éjszaka után jelentkezik az ágybavizelés. Egytünetű a bepisilés, ha az éjszakai ágybavizelésen kívül egyéb panasza, tünete nincs a betegnek. Többtünetű, ha egyéb tünet is társul az éjszakai bevizeléshez, mint nappali gyakori vizelés, sürgető, parancsoló vizelési késztetés, nappali vizeletcsepegés, recidiváló húgyúti fertőzések, nehézvizelés, tapintható húgyhólyag stb.
Az elsődleges egytünetű ágybavizelés a leggyakoribb bevizelési forma gyermekkorban. Ezek a gyermekek mélyebben alszanak, és nagyobb mennyiségű vizeletet választanak ki éjszaka, mint az egészségesek. A vizelet mennyiségét szabályozó hormon (ADH, antidiuretikus hormon) napszaki ingadozása eltér az éjszakai ágyba vizelőknél. Szemben az egészségesekkel, az éjszakai normális ADH kiválasztás kisebb az ágyba vizelőknél, s ennek hatására híg, nagymennyiségű vizeletet választ ki a beteg, s ez meghaladja a normális hólyagkapacitását. Ugyanakkor az alacsonyabb ADH szint mellett mélyebben alszanak, nehezebben ébrednek a gyerekek. Az egyszerű folyadékforgalom mérés, a reggeli első vizelet nagyobb mennyisége és alacsony fajsúlya, mely rendszerint 1001-1005 közötti, de mindenképpen 1020 alatti, könnyen kimutatható bármely háziorvosi rendelőben is. Ha a fizikális vizsgálat és a vizelet laboratóriumi vizsgálata is negatív, akkor indítható a kezelés. Az ADH adásával gyorsan eredményt lehet elérni, s ezután 3-6 hónapig adjuk azt a minimális adagot, amellyel még száraz marad a gyermek.
A többtünetű elsődleges ágybavizelés esetén a leggyakoribb kiváltó ok az úgynevezett instabil hólyagműködés, mely lehet húgyúti fertőzés maradványa. Gyógyszeres kezeléssel jó eredményt lehet elérni.
Az ágybavizelés harmadik csoportjában semmilyen kiváltó okot sem lehet kimutatni. Ezen esetekben a kondicionáló tréningek javasoltak. A legeredményesebb a bevizelésre megszólaló csengő, - Pisi Stop - készülék. Az éjszakai bevizelés előtt valamit érez a gyermek álmában, de ezt nem azonosítja, mint vizelési ingert. A vizelet első cseppjei zárják az áramkört és megszólaltatják a gyermek vállán elhelyezett berregőt, mely felébreszti őt. A kondicionálás hatására a gyermek észleli az érzést és elnyomja, és reggelig alszik, bepisilés nélkül, vagy fölébred, s a WC-be vizel. Amennyiben mindezen kezelések nem hoznak eredményt többféle, korábban alkalmazott gyógyszerek is adhatók, illetve pszichoterápia is lehetséges. Felnőttkorra csak 1%-uknak marad meg az ágybavizelése.
A másodlagos bepisilés eseteiben a tünet jelentkezésének körülményei már körvonalazzák a lehetséges kiváltó okot, mely célzott kezeléssel megszüntethető, s így a másodlagos bepisilés gyógyítható. A pszichés eredet ebben a csoportba gyakori, óvodai-, iskolai-, családi konfliktusok állhatnak a háttérben. Gyakori a húgyúti fertőzés és egyéb szerzett betegségek következtében jelentkező ágybavizelés. A másodlagos bepisilés bármely életkorban jelentkezik, azonnal vizsgálna, majd célzottan kezelni kell. Gyógyulási aránya jó.
A tudomány fejlődésével ma már sokkal többet tudunk a bepisilés okairól, így jobban is tudjuk kezelni. Nem szabad úgy lezárni ezt a panaszt, hogy majd kinövi a gyermek. A bepisilésről bővebben lehet olvasni Dr. Szabó László: Miért pisil be a gyermek? Című könyvéből, mely az Uromedic Kiadónál jelent meg.
Miskolc, 1998. június 14.
Dr. Szabó László
WET-STOP3 cseppcsengő - hordható vizelet stop készülék
Magyarországon kb. 90.000 gyermek küzd az éjszakai alvás közbeni bepisiléssel (enuresis) a 6-18 éves korosztályban. A WET-STOP3 cseppcsengő kiváló eszköz az enuresis kezelésére, ha a háttérben lelki vagy pszichés okok állnak. A rendszer egy riasztó egységből és egy cserélhető érzékelő szenzorból áll. A mágneses rögzítő füllel a riasztó modul kényelmesen viselhető a pizsamán vagy pólón. A szenzor a pizsama alsó részére vagy az alsóneműre csíptetendő. A riasztás hanggal ÉS/VAGY rezgéssel történik, mely a gyermeket már az első pár csepp nedvességnél felébreszti. A WET-STOP készülékekből a világon több, mint 275.000 db kelt el, mely hűen tükrözi a módszer hatékonyságát.
Termékjellemzők:
Mágneses kivitel a ruhára rögzítéshez
Hang ÉS/VAGY vibrációs riasztás
Cserélhető, felcsatolható vizeletszenzor
5 különböző váltakozó dallam
HASZNÁLATI UTASÍTÁS
A Wet-Stop3 cseppcsengő egy megszokás módosító eszköz gyermekek éjjeli bepisilésének kezelésére. A készülék alkalmas a vizelet általi nedvesedés érzékelésére. A rendszer tartalmaz egy riasztó egységet, amely az érzékelő szenzorhoz csatlakozik kábelen keresztül. A mágneses rögzítő fül segítségével a riasztó egység kényelmesen viselhető a pizsamán vagy pólón. A riasztás 5 különböző hanggal szólal meg riasztásonként, hogy a gyermek ne szokhasson hozzá a hanghoz. A szenzor a gyorskapcsos csipesz-szerű kivitelének köszönhetően kényelmes rögzítést tesz lehetővé a pizsama alsó részéhez vagy az alsóneműhöz.
A WET-STOP3 riasztó használata
Használat előtti teszt:
Csúsztassa le az elemtartó fedelet és helyezzen be 2 db AAA vékony ceruzaelemet (nem tartozék). Ha az elemek töltése megfelelő és helyes az elempolaritás is, a készülék oldalán lévő fehér gomb villogni fog. Csatlakoztassa a szenzor kábelt a készülékhez. Nyissa fel az érzékelő szenzor fehér fedelét és illesszen be egy nedves ruhadarabot a szenzor érzékelő nyílásába amennyire csak lehet, majd zárja le a fedelet. A riasztó működik, ha hangot ad vagy vibrál. A riasztás leállításához tartsa nyomva 3-4 mp-ig a fehér gombot ÉS húzza ki a szenzorkábelt, vagy törölje a szenzort teljesen szárazra. Ez 2 lépéses folyamatot igényel, azaz a riasztás nem fog leállni, ha csak a gombot tartja benyomva 3-4 mp-ig, és nem húzza ki a kábelt vagy nem törli szárazra a szenzort. A szenzor szárításakor nyissa fel a szenzorfedelet és törölje teljesen szárazra az érzékelő alsó és felső részét egyaránt egy száraz ruhadarabbal, zsebkendővel vagy toalettpapírral. Néha előfordulhat hogy az ujjairól származó nedvesség beindítja a riasztást. Ezesetben a leírtak alapján állítsa le a riasztást.
A Wet-Stop3 használata :
Csúsztassa le az elemtartó fedelet, vegye ki az elemeket és állítsa a csúszókapcsolót a kívánt állásba: V =Vibrálás; A =Alarm (hangriasztás); VA =Vibrálás és hangriasztás. Helyezze vissza az elemeket és az elemtartó fedelet. Kapcsolja fel a riasztó egységet a pizsama nyaki részéhez a mágneses klippel. Kiegészítő megoldásként a riasztó egység biztosítótűvel is rögzíthető a biztonságos viselethez. Ezután vezess végig az érzékelő szenzor vezetékét a pizsamafelső alatt az illusztráció szerint. Rögzítse az érzékelő szenzort a kapcsával kívülről az alsóneműre úgy, hogy nyissa fel az érzékelő szenzor fehér fedelét és szorosan illessze az alsónemű anyagát a szenzor érzékelő nyílásába amennyire csak lehet, majd zárja le a fedelet. Mozgassa meg a szenzort hogy biztonságosan rögzüljön az alsóneműhöz. Egy kismennyiségű nedvesség is elegendő a riasztás (hang és/vagy vibrálás) beindulásához, ezért a szenzort minél közelebb helyezze vizeletürítés helyéhez. Amint a riasztás elkezdődött, a gyermeknek nyomva kell tartania 3-4 mp-ig a fehér gombot, ÉS vagy ki kell húznia a szenzorkábelt a készülékből, vagy szárazra kell törölnie a szenzort a riasztás leállításához. Ne feledje hogy ez 2 lépcsős folyamat, aminek követése nélkül a riasztás nem áll le. Erre azért van szükség, hogy a gyermeknek kicsit komplikáltabb legyen a riasztás hatástalanítása, ezáltal teljesen felébredjen a riasztásra. FIGYELEM: Ne tartsa a riasztó egységet 5cm-nél közelebb a fülhöz.
A szülői segítség lényeges a sikerhez:
A riasztó használata alatt szülői segítség szükséges a gyermeknek a riasztásra való reagálás megtanulásához. Ezalatt az idő alatt gyakran előfordulhat a húgyhólyag ágyba ürítése, vagy a mellékhelységbe való menetkori ürítés. A következő hetek alatt a gyermek elkezdi visszatartani a vizeletsugarat, és az ürítést a toaletten fejezi be. Minden egyes sikerélmény kisebb vizeletfoltot eredményez, amely folyamatosan csökkenti a hátralévő leszoktatási időtartamot. Hamarosan a gyermek egyre sűrűbben ébred fel a vizelési ingerre. Néhányszor még előfordulhat riasztás, de a nedvesség csak az alsóneműig jut, és az ágy már szárazon marad. 1-3 hónap elteltével még alkalmanként előfordulhat vizeletengedés. Ha egy hónapon keresztül nem történik riasztás a folyamatos használatkor, a készülék használata befejezhető. Visszaesést jelent, ha két vagy több alkalommal ismét előfordul nedvesedés. Ebben az esetben kezdjék el újra a készülék használatát. A visszaesést már könnyebb kezelni, mint a kezdeti stádiumot. A készülék kezdeti üzembe helyezéséhez szülői segítség szükséges. A készülék használatának sikeressége gyermekenként változó lehet.
Kezelési tanácsok:
1. A gyermekben rögzülnie kell, hogy riasztás hatására az első reakciója mindig a vizelet visszatartás legyen, még ha a riasztási hang az álom egy részének tűnik is.
2. Az első néhány hét alatti riasztáskor segítsen gyermekének felkelni és a pisilést a mellékhelységben befejezni. Ne kapcsolja ki a riasztást gyermekének. Kapcsolja fel a világítást a szobában, és segítsen gyermekének felébredni. Használjon hideg vizet, vagy nedves ruhadarabot a gyermek mély álomból való felébresztéséhez. Csak gyermekének lenne szabad leállítani a riasztást a legsikeresebb eredményhez. Reggel kérdezze vissza gyermekét, mit csinált a riasztáskor.
3. Ne kérje gyermekétől rutinszerűen az éjszakai toalettre járást, kivéve közvetlenül lefekvés előtt, vagy ha kezelő orvosuk másképp nem rendeli. Ezzel elősegítheti a riasztástól függetlenül történő felébredést.
4. Ha az alsónemű benedvesedett, cserélje le a gyermeknek szárazra, és a szenzort helyezze fel újra lefektetés előtt. Ha az ágy is nedves, takarja el a nedves foltot egy betéttel vagy törülközővel, meggátolva a száraz alsónemű újbóli átnedvesedését.
5. A korábbi lefekvéssel elért éjszakánkénti egy órával hosszabb alvás, vagy a rendszeres délutáni szunyókálás segít elkerülni a túlzott kifáradást, és gyorsabb reagálást eredményez a riasztásra. A túlzott kifáradás mélyebb alvást eredményez, mely által a gyermek lassabban reagál a riasztásra.
6. Az éjszakai fény használata szintén segíti a mélyen alvó gyermeket a riasztásra való reagálásra. Egy 7 wattos éjjeli fény a legtöbb gyermeknek segít a felébredésben. Ha nagyon nehézkes a felébredés, célszerű felkapcsolni egy 25 wattos asztali lámpát a szobában, miután a gyermek elaludt.
7. Dicsérje meg gyermekét, ha bármi haladást megfigyel nála. Például ha felébred a riasztásra vagy csökken a nedvességfolt nagysága. Még jobban dicsérje meg, ha megelőzi a riasztást, és még a riasztási hang előtt felkelne. Vezessen havi sikernaptárt a Wet-Stop3 használatáról. Ezüst csillagok jelzik a kicsi nedvességi foltokat, arany csillagok a szárazon maradt éjszakákat.
8. Javasolt az éjjeli étel- és italfogyasztás mellőzése. A bepisiléssel küszködő gyermekek ha lehet mellőzzék a koffeintartalmú tea és csokoládéfogyasztást.
9. Néhány gyermeknél nehézséget okozhat a vizelet visszatartása még ha felébredt is, és "csepegés" előfordulhat a nap folyamán is. Ez a probléma a vizelet áramlást szabályzó izmok gyengeségére utal. Ezek az izmok erősíthetők, ha a normál napi vizelések alatt a gyermek megpróbálja visszatartani vagy gyengíteni a vizeletsugarat.
Karbantartás és tisztítás
Az elemcserétől eltekintve a Wet-Stop3 minimális karbantartást igényel. Az egyes használatokat követően át a szenzort és a készüléket száraz ruhadarabbal. A riasztó egység nem vízálló. Vigyázzon, hogy a riasztó egységet ne mártsa és ne merítse vízbe vagy egyéb folyadékba.
Elemcsere
Az elemcsere szükségessé válik ha a riasztó nem működik megfelelően, a hang és/vagy a vibráció gyenge, vagy ha a fehér gomb nem világít a benyomásra. Csúsztassa le az elemtartó fedelet. Cserélje ki a régi elemeket újakra. Helyezze az elhasználódott elemeket a környezeti előírásoknak megfelelő hulladékgyűjtőbe.
Figyelmeztetések
• A Wet-Stop3 cseppcsengő nem használható a pelenka leszoktatási tréninghez vagy más inkontinenciával kapcsolatos kezelésre.
A Wet-Stop3 nem használható 4 éves kor alatt, hacsak a kezelőorvos másképp nem javasolja.
• A készülék üzembe helyezésekor és használatakor ügyeljen arra, hogy a kábel nehogy összecsomózódjon a használó körül.
• A fulladási veszély elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy a készülék, vagy annak egyéb tartozékai nehogy a szájba kerülhessenek.
• Ha a használó a riasztó egységet biztosítótűvel kívánja viselni, csak a használati utasításban leírtak szerint rögzítse az egységet. Olyan biztosítótűt válasszon, amely biztonságosan és erősen záródik, nehezen lazul ki.
• A gyermek elveszítheti tájékozódó képességét egy pillanatra a riasztó hangjától. Ezért tanácsos egy puha takarófélét az ágy széléhez helyezni, ha a gyermek véletlenül leesne az ágyról a felriadást követően. Így lecsökkenthető az esetleges sérülés kockázata.
• A Wet-Stop3 cseppcsengő nem javasolt több személy általi használatra.
• A használatok között tárolja a készüléket száraz, hűvös helyen.
A csomag tartalma:
- Riasztó és érzékelő
- Használati utasítás
- Sikernaptár, matrica
db Kosárba Kosárba
Webáruház készítés