Kategóriák

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Fizetési megoldás

Hírlevél

Termékajánló

TOP termékek

Partnereink

Termék részletekSaltDome sóterápiás készülék 12 hónap garancia
 • SaltDome sóterápiás készülék 12 hónap garancia

SaltDome sóterápiás készülék 12 hónap garancia

(17 323 Ft+ÁFA) 22 000 Ft

A CSOMAG TARTALMA: 1 db SaltDome készülék (só nélkül) | 1db hálózati adapter | 1db adagolókanál | 1db keverőpohár | 1db távirányító

 

Orvostechnikai eszköz. A sóterápia, azaz a sós levegő belégzése az 1800-as évek eleje óta orvosi kezelésnek minősül. Kedvező hatását azonban már az ókori görögök is ismerték. Hippokratesz, az orvostudomány atyja például sós vízpára belégzését javasolta légzési nehézségben szenvedőknek.

A sós levegő természetes formában a tengerpartok mentén, illetve kősó bányák járataiban található. Mesterségesen sókamrákban, sószobákban állítják elő. Vásárolhatsz sóterápiás készüléket is, amivel otthonodban készíthetsz sópárát és élvezheted az áldásait. Megelőzhetsz egy sor betegséget vagy kezelheted a tüneteidet.
Hogyan hat a sóterápia?
Elpusztítja a kórokozókat
A só elpusztítja a baktériumok, vírusok, gombák többségét. Ebben egy egyszerű folyamat, az ozmózis segíti. Amikor például a baktériumsejteken kívül megnövekszik a sókoncentráció, a baktérium belsejéből víz áramlik ki a sejtből, hogy kiegyenlítse a sókoncentrációt. A baktériumsejt így lassan elveszíti a víztartalmát, dehidratálódik. Víz hiányában az enzimek és fehérjék hibásan működnek, szerkezetük felbomlik.

Egyszerűen fogalmazva: a só “kiszívja a vizet” a baktériumból, ami a kórokozó pusztulásához vezet. Egyes baktériumok ellenállóbbak lehetnek a sós körülményekkel (halotoleránsak).

Feloldja a nyákot
A légutakba a levegővétellel együtt kerülnek a sórészecskék. Megtapadnak nyálkahártyán. Az ozmotikus hatás miatt a só vizet vonz magához és fellazítja, elfolyósítja a váladékokat. Így könnyebbé és gyorsabbá teszi a nyák kiürülését a légutakból, támogatja az öntisztulási folyamatokat. Ezt a hatást lehet kihasználni asztma, CODP, cisztás fibrózis, tüdőgyulladás és melléküreg gyulladások esetén.

Semlegesíti az allergéneket
Természetes antihisztamin, azaz enyhíti az allergiás reakciót. Csökkenti a gyulladást és a nyálkahártya duzzanatot.

Segíti az immunrendszert
A só javítja a szervezet fizikai, biokémiai aktivitását, fokozza az anyagcserét, a vér és nyirokkeringést.

A legtöbb felső légúti betegségben gyorsítja a gyógyulást, enyhíti a panaszokat.

Milyen betegségek esetén nyújt segítséget a sóterápia?
A sóterápia gyermek és felnőttkorban egyaránt hatékony! Enyhe tünetek esetén a sóterápia önmagában is képes javítani a tüneteken. Erős panaszok, súlyosabb betegségekben az orvosi kezelés kiegészítésére alkalmazd – enyhíti a tüneteid, serkenti az immunrendszered, gyorsítja a betegség lezajlását és csökkenti a gyógyulásodhoz szükséges gyógyszermennyiséget.

Légúti betegségek
nátha, megfázás, influenza
hosszú-covid, covid maradványtünetek
krupp megelőzése
akut és krónikus melléküreg gyulladás
akut bronchitis
krónikus obstruktív bronchitisz (COPD), tüdőtágulás (emfizéma)
kínzó, száraz köhögés (különösen éjjel vagy fizikai aktivitás után)
váladéklerakódás a légutakban (pl. cisztás fibrózis)
légúti allergiák, légúti ödéma
tonsillitisz (akut mandulagyulladás)
nyálkahártya gyulladások, garatgyulladás
tüdőgyulladás (csak néhány nappal az akut kezdet után indíts sóterápiát!)
dohányosok köhögése, nehézlégzése
Bőrbetegségek
ipari-, házi-, növényi- és állati eredetű anyagok által okozott allergiák
ekcéma
psoriázis (pikkelysömör)
neurodermatitis
Sóterápia és légúti allergia megelőzés, tüneti kezelés
A sóterápia a légúti allergiák megelőzésében segít a legtöbbet. Segíti a pollen, házipor, állatszőr és hasonló allergének által kiváltott ellergiák megelőzését, sőt a tünetek mérséklését is.

Biztosan tapasztaltad, hogy az itthon tomboló allergiád a tengerpartra érve rövid idő alatt megszűnik. Hazatérve ismét belobban. Ez jól mutatja a sós levegő kedvező hatását.

Ha a tavaszi-nyári-őszi pollenekre érzékeny vagy, akkor az allergiás időszak előtt 1-2 héttel kezd sóterápiát és megelőzheted a tüneteket vagy jelentősen mérsékelheted az intenzitásukat.

A megelőzés annál hatékonyabb, minél többet vagy a sós levegőn.

Mivel napközben jársz-kelsz, nem tartózkodsz egy helyen, így a hosszú időtartamú sóterápiás kezelésre a legalkalmasabb az éjszaka!

A készüléket az éjjeliszekrényen vagy az ágy feletti polcon helyezd el. A legerősebb hatás akkor érhető el, ha a készülék egy-másfél méter távolságban van a fejtől. Minél távolabb helyezed el, annál kisebb sókoncentráció ér el. A távolság növelésével a hatás is csökken.

A készüléket 3 vagy 6 órán át működtesd. Beállítod az időt, ha letelik, akkor a készülék kikapcsol.

Ha munkád pl. egy íróasztalhoz köt, akkor az asztalon elhelyezett készülék is kiváló megoldás, hiszen órákon keresztül a sós párában ülsz.

A javasolt sómennyiség mellett a sópára nem rakódik le a bútorokon és nem tesz kárt a műszaki cikkekben sem.

Sóterápia nátha, influenza, vírusfertőzés megelőzésre
A sóterápia egyik legfőbb alkalmazása a felső légúti fertőzéses betegségek megelőzése.

A tavaszi-őszi és téli időszakban a változóan nyirkos-langyos időjárás kedvez a nátha, influenza, mellégüreggyulladás, bronchitis, stb. kialakulásának. A gyerekek az oviban és suliban egymásnak 'adják' a kórokozókat. Az így “hazakerült” betegségek aztán a család minden tagján 'átgázolnak'.

Egy közelmúltbeli tanulmány igazolta, hogy azok a gyermekek, akiket egészséges állapotban is megelőző sóterápiával kezeltek, nem vagy lényegesen ritkábban betegedtek meg.

Azaz a kritikus időszakokban alkalmazz sós levegő terápiát, hogy megelőzd magad és családod ismételt megbetegedéseit.

Nátha, influenza, vírusfertőzés megelőzése annál hatékonyabb, minél többet vagy a sós levegőn.

Mivel napközben jársz-kelsz, nem tartózkodsz egy helyen, így a hosszú időtartamú sóterápiás kezelésre a legalkalmasabb az éjszaka!

A készüléket az éjjeliszekrényen vagy az ágy feletti polcon helyezd el. A legerősebb hatás akkor érhető el, ha a készülék egy-másfél méter távolságban van a fejtől. Minél távolabb helyezed el, annál kisebb sókoncentráció ér el. A távolság növelésével a hatás is csökken.

A készüléket 3 vagy 6 órán át működtesd. Beállítod az időt, ha letelik, akkor a készülék kikapcsol.

Ha munkád pl. egy íróasztalhoz köt, akkor az asztalon elhelyezett készülék is kiváló megoldás, hiszen órákon keresztül a sós párában ülsz.

A javasolt sómennyiség mellett a sópára nem rakódik le a bútorokon és nem tesz kárt a műszaki cikkekben sem.

A sóterápia nem akut betegségtünetekre való!
A sóterápia nem az akut betegségtünetek azonnali megszüntetésére való és nem helyettesíti az orvosi terápiát sem!

A sóterápia jelentős segítség a légúti betegségek megelőzésében (de nem garancia arra, hogy nem betegedsz meg)
Ha megbetegszel, akkor a sóterápia az orvosi kezelések kiegészítésére alkalmas. Segíti, hogy a betegség enyhébb lefolyású, a gyógyulási idő pedig rövidebb legyen.
Sóterápia alkalmazása asztma és COPD esetén
A sóterápia során a levegővétellel együtt kerülnek a sórészecskék a tüdőbe. Megtapadnak nyálkahártyán. Az ozmotikus hatás miatt a só vizet vonz magához és fellazítja, elfolyósítja a váladékokat. Így könnyebbé és gyorsabbá teszi a nyák kiürülését a légutakból, támogatja az öntisztulási folyamatokat. Ezt a hatást lehet kihasználni asztma, CODP, cisztás fibrózis, tüdőgyulladás és melléküreg gyulladások esetén.

Ezekben az állapotokban is igaz, hogy minél többet vagy a sós levegőn, annál jobb. Azonban ezek az állapotok érzékenyek a túl magas páratartalomra. A túl sok pára fokozhatja a köhögést és a nehézlégzést.

Ha asztmás, COPD-s vagy, akkor kezdj 1 órás kezeléssel! Ha nem tapasztalt semmi furcsát, nem erősödik a köhögés, akkor növeld az időt 3 órára. Ha ez sem vált ki hatást, akkor akár 6 órát is működhet.

Az ilyen 6 órás kezelésre jobb az éjszaka, hiszen egy helyben maradsz és folyamatosan a sós levegőn tartózkodsz.

A rövid, 1-3 órás kezeléseket akár napközben is végezheted. Például a konyhában vagy az íróasztal mellett. A lényeg, hogy a készülék közelében tartózkodj! A SaltDome ne legyen messzebb, mint két méter. Ha ennél távolabb helyezed el, kisebb sókoncentráció ér el és a hatás is enyhébb.

SaltDome készülékről általában
A SaltDome készülék ultrahang cella segítségével sóoldatból állít elő sótartalmú levegőt. Ehhez a készülék tartályába vizet kell tölteni, amiben egy csapott adagolókanálnyi (kb 1 gramm 500mlhez) sót kell feloldani (elkeverni oldódásig).

A készülék bekapcsolásakor a tartály fenekén levő celle ultrahang sugarat bocsát ki, melynek rezgései finom permetté alakítják a sóoldatot. Egy apró ventillátor pedig kifújja a készülékből.

A SaltDome sóterápiás készülék NEM PÁRÁSÍTÓ. A párásító egy másik készülék típust jelent, melynek célja sok vízpára kibocsátása tiszta vízből!

A SaltDome által előállított kis mennyiségű sópermet nem befolyásolja a szoba páratartalmát. A sóterápia hatását nem a páramennyiség adja, hanem a készülék által létrehozott nagyon apró sórészecskék és ezek minél hosszabb ideig tartó belégzése!

Minél kisebb a sórészecske, annál jobb a hatása
A sórészecskék méretüktől függő mélységbe jutnak a tüdőbe. Például a sópipa durva és száraz sószemcséi már a garatodban lecsapódnak, ezért hatásuk csak a felső légutak betegségeiben van. Bizonyított, hogy a tüdő légutakba és a léghúlyagokba csak a 8 mikronnál kisebb sórészecskék jutnak le. A legerősebb hatást akkor várhatod, ha a készüléked 5 mikrométernél kisebb sórészecskéket állít elő.

A SaltDome ultrahangos cellája ilyen apró szemcséket állít elő. Ezek könnyen jutnak az arcüregekbe, a nagy és kis légutakba, sőt a tüdőléghólyagokba is. Terápiás szempontból ez a leghatékonyabb sóterápiás kezelési forma.

SaltDome sóterápiás készülék
A SaltDome sóterápiás készülék a víztartályába töltött sóoldaltból állít elő sópárát és ezt a szoba levegőjébe fújja.

Az ultrahangos párásítócella nagyon apró (átalagosan 2 mikron méretű) sórészecskéket hoz létre. Ez a méret ideális, hogy a tüdőd legmélyére is eljusson és mindenütt kifejthesse a hatását.

A készülék által kibocsátott sókoncentráció egyenletes

Egy feltöltéssel több napig működik - ha a tartály kifogy, automatikusan leáll.

Beállítható működési idő: 1 - 3 - 6 óra, illetve folyamatos működés.

A sókoncentráció a készüléktől egy-másfél méter távolságon belül az optimális, ennél távolabb csökken. Ezért érdemes a készülék közelében tartózkodnod (éjjeliszekrény, íróasztal).

A készülék által kibocsátott sópára nem képez bevonatot a bútorokon, nem károsítja az elektronikai berendezéseidet sem.

A SaltDome csak csekély mennyiségű vízpárát bocsát ki, szemmel nem is mindig látható a kifújt pára! A SaltDome nem párásító és nem helyettesíti a szobalevegő nedvesítésére való készülékeket.

A SaltDome készülék víztartályába NE tegyél gyógyvizet, Salvus-vizet. Ezek károsíthatják a készüléked és akár a garancia elvesztéséhez vezetnek.

Nem javasolt tengeri só használata, mert olyan szennyeződéseket tartalmaz, ami nem jó a tüdőnek. A jódozott só sem megfelelő.

A SaltDome előnye (például a Salin készülékekkel szemben), hogy nem kell hozzá sóbetét, így nincs érdemi ismétlődő költség. A készülékhez himalájai és parajdi kősó is beszerezhető áruházunkban. Egy adag akár több évnyi használatra is elegendő lehet (a használat gyakoriságától függ).

Műszaki adatok:
Méret: Kb. 175x125mm
Súly: Kb. 350g
Tartály kapacitás: maximum 500 ml, javasolt 400-450ml feltöltés.
LED: 7 szín, beállítható vagy folyamatosan változó
Anyag: ABS+PP
Ultrahang frekvencia: 2.4 Mhz
Nyomógombos és távirányítós működtetés
Alacsony/Magas párakibocsátás (10-15ml/óra, illetve 15-20ml/óra)
Felszaporodhat-e kórokozó a készülékben?
Kérdezheted, ha a készüléket néhány napig nem használod, a tartályban felszaporodhatnak-e a baktériumok?

Normál esetben nem! A só erős fertőtlenítő hatását régóta használják az emberek. Például a sópácolás során a húst sóval dörzsölik be vagy sóoldatba merítik. A só megakadályozza a baktériumok szaporodását, másrészt elpusztítja a legtöbb, már a húsban levő baktériumot. Ha tehát a só még a hús megromlását is megakadályozza, akkor “csak úgy az állástól” a sós víz sem fertőződhet.

Lehet azonban olyan eset, hogy a tartályba olyan kórokozók kerülnek, amelyeket a só nem pusztít el! De ilyen csak akkor lehetséges, ha a készüléket földdel, széklettel, állati ürülékkel, vérrel vagy köpettel, nyállal szennyezett kézzel töltöd fel és a tartályba te juttatod a kórokozókat. Ilyen súlyos higiéniai hibát, a készülék beszennyezését csak szándékosan lehet elkövetni!

A normális tisztasági szabályok betartása mellett a készülék sótartályát maga a sóoldalt fertőtleníti és nem engedi elszaporodni a kórokozókat, gombákat, algákat.

Ennek ellenére, ha a készüléket hosszabb időn át nem használod, ürítsd ki a tartályt, a használati útmutatóban találhatók szerint tisztítsd meg és tölts bele tiszta sóoldatot.

Szállítási idő:
2-4 munkanap
db Kosárba Kosárba
 • .

  Gyógyászati termékek vásárlása előtt annak kockázatairól kérdezze meg kezelőorvosát.

   

  Kérjük hogy a vásárolt termék szakszerű használatának érdekében a használati útmutatót

  olvassa el.

   

  Egészségügyi, higiéniai okokból (45/2014. Korm. rendelet 29 § e) az intim testrésszel, izzadtsággal, testnedvvel, vérrel, nyállal, műtéti heggel érintkez(het)ő termék esetében nincs lehetőség elállásra. Ezek pl. a kompressziós termékek, harisnyák, matracok, párnák, huzatok, sérvkötők, mosdatással - tisztítással kapcsolatos eszközök, wc-k és -magasítók, pelenkák, talpbetétek, antidecubitus-, vérvételi eszközök, tesztcsíkok, stb.

Webáruház készítés